• Vrouw met koptelefoon en microfoon in een radio-opnamestudio met het logo "WNL".

    Stand van Nederland: Generatie Next

    Botox en fillers zijn eenvoudig online te bestellen, maar komen niet zonder gevaar. Daarvoor waarschuwen Sietske Atsma en Brenda Berndsen in Stand van Nederland: Generatie Next op NPO 2. Ze vinden dat consumenten beter op de hoogte moeten zijn van de risico’s. “Een ernstige complicatie kan heel veel impact hebben.”

  • Artikel kop met vrouw in zwart-wit foto, tekst over botox ervaringen.

    Bedrock

    Botox en fillers worden steeds populairder en wie mooi wil zijn, investeert hier maar al te graag in. Wanneer je een afspraak maakt bij een cosmetisch arts, verwacht je natuurlijk een eerlijke en volledige voorlichting. Sietske weet hier alles van, maar deelt dat botox ook een keerzijde heeft die vaak niet ter sprake komt.

  • Logo van een podcast genaamd "DOCS" met abstracte oranje en witte vormen, en een NPO Radio 1 badge.

    DOCS podcast

    Wat moet je over hebben voor een perfect lichaam? Verandert de opkomst van cosmetische ingrepen de manier waarop we naar onszelf en naar elkaar kijken? Katja Keuchenius onderzoekt hoe de maakbaarheid van het lichaam ons gevoel voor esthetiek beïnvloedt. Zien we er straks allemaal hetzelfde uit?

  • Close-up van lipinjectie met naald, begeleidende tekst gaat over preventief gebruik van botox en fillers in de twintiger jaren.

    Nieuwsweekend

    Opvallend is dat met name steeds meer jongeren kiezen voor ‘injectables’. Waarom doen zij dat, terwijl hun huid nog weinig rimpels heeft? Wij praten erover met Sietske Atsma. Zij is oprichter van consumentenplatform wiemooiwilzijn en lid van Expertisegroep Cosmetische Ingrepen.

  • Podcastaflevering Chicks and the City over cosmetische ingrepen met een persoon in een slangenprint blouse.

    Chicks and the City

    Tegenwoordig hoor en zie je het steeds meer “cosmetische ingrepen” voorbij komen. Dit zijn ingrepen om er mooier uit te zien. Wat zijn de risico’s? En hoe maak je een weloverwogen keuze? Daar gaan we in deze podcast aflevering over in gesprek met Sietske Atsma de founder van het platform wiemooiwilzijn.

  • Vrouw in sportkleding met tekst over gezondheid en fillers, met logo van NPO Radio 1.

    Spraakmakers NPO Radio 1

    Er is steeds meer bekend over (soms schadelijke) fillers. Toch stijgt het aantal mensen dat zich om cosmetische redenen laat injecteren en daarbij is niet iedereen kritisch genoeg waar ze dit laten doen. In Spraakmakers bespreken we hoe je voorkomt dat mensen hun heil zoeken op de schimmige markt van de fillers.

  • Close-up van iemand die markeringen op de huid aanbrengt met een marker, mogelijk als voorbereiding op een cosmetische ingreep. De tekst op de afbeelding is een vraag over de veiligheid van cosmetische ingrepen in het buitenland.

    Besef FunX

    Besef, cosmetische ingrepen zijn tegenwoordig populairder én betaalbaarder dan ooit. Vooral door de goedkope prijzen in het buitenland is de drempel veel lager en besluiten mensen sneller om aan hun lichaam te laten sleutelen. Maar hoe verantwoord is het om dit in het buitenland te doen?

  • Collage van drie foto's: links een persoon met grijs haar in een vlecht, in het midden een vrouw zittend op een trap, en rechts een man met bril en grijs haar.

    HLN Nina

    Inge (42) heeft spijt van haar cosmetische ingreep: “Mijn levenskwaliteit is gezakt naar een 2 op 10.” Twee experts, plastisch chirurg Jan Vermeylen en consumentenvertegenwoordiger Sietske Atsma, vertellen wat de grootste risico’s van cosmetische ingrepen zijn.

  • Afbeelding van een artikel over lippen opvullen zonder naald met de hyaluronpen. Links een hyaluronpen en rechts een close-up van volle, glanzende lippen. Tekst vraagt of de hyaluronpen veilig is en verklaart dat deze onder hoge druk filler in de lippen perst.

    RTL Nieuws

    Het is een hype in beautyland: de hyaluronpen. Met deze pen kun je je lippen vergroten zonder dat daar een naald aan te pas komt. Dat klinkt misschien aantrekkelijk, maar cosmetische artsen waarschuwen: de gevolgen bij verkeerd gebruik kunnen desastreus zijn.

  • Voorpagina van Noordhollands Dagblad met een vrouw in een slangenprint blouse.

    Noordhollands Dagblad

    Sietske Atsma is zelf niet vies van een cosmetische ingreep,. Maar de hyaluronpen, waarbij met 800 km/u hyaluronzuur de huid in schiet voor volle lippen? Dacht het niet. “Ik weet precies wat de complicaties kunnen zijn. Gewoon niet doen.”

  • Krantkop met waarschuwing van Nederlandse artsen over complicaties na schoonheidsvakanties in het buitenland. Drie vrouwen delen hun ervaringen.

    Algemeen Dagblad

    Een borstvergroting, Brazilian butt lift of vet laten wegzuigen: in het buitenland kan het snel en goedkoop. Drie vrouwen vertellen over hun ervaringen; Nederlandse artsen en deskundigen raden een mooimaakvakantie bijna altijd af.

  • Pop met lijnen op gezicht die plastische chirurgie illustreren, met tekst over botox en plastische chirurgie in Nederland.

    Classy

    “Botox, dat is toch zó 2014?” Niets is minder waar, want in Nederland schuwen we niet van een spuitje hier of daar. Hoe staat het eigenlijk met de laatste trends op het gebied van plastische chirurgie? CLASSY ging op onderzoek uit!

  • Portret van Sietske Atsma, vrouw met top aan met slangenprint tegen een beige achtergrond

    Telegraaf

    ‘Jongere kan gevolgen cosmetische chirurgie nog niet overzien.’ Het aantal jongvolwassenen dat een cosmetische ingreep overweegt en ondergaat neemt toe. Is het verstandig om op jonge leeftijd een cosmetische ingreep te ondergaan?

  • Schermafbeelding van een artikel over complicaties door onprofessionele cosmetische behandelingen met een afbeelding van een injectiespuit in een met handschoenen beklede hand. Publicatiedatum 6 januari 2020.

    Radar

    Cosmetische behandelingen zijn in trek. Het gaat bijvoorbeeld om het vullen van de lippen met een hyaluronpen of een behandeling met plasma-energie om de huid strak te trekken. Behandelingen met deze en andere apparatuur zijn echter heelkundige behandelingen die alleen door daarvoor bevoegde en bekwame cosmetische artsen moeten worden toegepast.

  • Een close-up van een hand in een medische handschoen die een injectiespuit met vloeistof vasthoudt, met op de achtergrond een wazig beeld van een persoon. Tekst op de afbeelding: "Waarschuwing voor fillers: 'Doe je huiswerk van tevoren'." Logo van NPO Radio 1 bovenaan.

    Blok & Toine AVRO Tros

    Het opvullen van rimpels, wallen en lippen met fillers wordt steeds populairder in Nederland. één op de veertig vrouwen tussen de 18 en 70 jaar heeft al weleens een fillerbehandeling ondergaan. Daarmee neemt ook het aantal behandelingen, waarbij het flink misgaat (en nare complicaties optreden) fors toe.

  • Vrouw met haar voor haar ogen, roze achtergrond.

    NRC Next

    Vrouwen besteden steeds meer geld aan make-up. Vooral permanente opmaak wordt steeds populairder. Wat is permanente make-up en wat maakt dat steeds meer mensen er voor kiezen?

  • Vrouw in zwart shirt lacht voor houten achtergrond met tekst: "Enfait" bovenaan en "Wiemooiwilzijn organiseert POWERHOUSE voor vrouwen die wel wat power kunnen gebruiken".

    Enfait

    Wiemooiwilzijn organiseert POWERHOUSE voor vrouwen die wel wat power kunnen gebruiken. wiemooiwilzijn.nl is het online platform van powerbabe Sietske Atsma, een mooie vrouw van binnen én van buiten. Samen met Maria Kooistra en stichting De Regenboog organiseert Sietske POWERHOUSE.

  • Vrouw zittend aan een tafel met een laptop en telefoon, tekst over verhoging minimumleeftijd voor cosmetische ingrepen naar 21 jaar, bijgesneden van een nieuwsitem met de datum "21 september 2020."

    Editie NL

    De minimumleeftijd waarop mensen een cosmetische ingreep mogen laten doen, moet worden verhoogd van 18 naar 21 jaar. Daarvoor heeft het CDA een initiatiefnota ingediend. Volgens de partij overzien jongeren van 18 jaar de consequenties van zo'n ingreep helemaal niet.

  • Zwart-witfoto van een vrouw in een auto, gepresenteerd in een artikel over feministische belfdates met Sietske Atsma. Tekst in het Nederlands: 'Onze feministische beldate met Sietske Atsma'. De publicatie heet 'The Tisty Mag'.

    Titty Mag

    In 2018 organiseerden we onze allereerste Titty Talk: een first date met 40 feministen. Allemaal proberen ze op hun eigen manier een positieve verandering teweeg te brengen. Alleen wie zijn zij nou eigenlijk en waar staan ze voor? Wij stellen je ze voor in deze reeks: onze feministische beldate.

  • Een man in een ziekenhuisjas glimlacht naar de camera. Hij heeft een kaalgeschoren hoofd met tekenen van een medische ingreep, waarschijnlijk een haartransplantatie. Bovenaan staat de tekst "Meer heren voor de mooi onder het mes, zo ook Horace."

    Metro

    Meer heren voor de mooi onder het mes, zo ook Horace. Hij stoorde zich al een tijdje aan de kale plekken op zijn hoofd. Maar er echt iets aan doen daar was Horace nog niet aan toe. Totdat hij benaderd werd door de dames van wiemooiwilzijn en hij uiteindelijk de stap naar de specialist zette. Met resultaat: „Ik ben er gelukkiger van geworden.”